Übersetzungen aus, nach und in Südosteuropa

traduki in den medien

Vetëbesimi i ri kulturor i Shqipërisë

. albanian

226 dwPas nënshkrimit të partneritetit kulturor mes Shqipërisë dhe rrjetit të përkthimit "traduki" në Tiranë, hapen shanse të reja. Shqipëria nuk është më vetëm fondmarrëse, por edhe ndikuese në kulturat europiane.

DW

Rad u predahu i insipiracija u novom prostoru

. croatian

225 kursEdi Matić, pisac i član udruge Kurs iz Splita, za Culturenet piše o svojim iskustvima i najboljim praksama u organizaciji umjetničkih rezidencija.

culturenet.hr

TRADUKI - europska mreža za promicanje književnosti i knjiga

. croatian

221 akademijaNa TRADUKI.eu stranici se o projektu doznaje slijedeće: TRADUKI je europska mreža za promicanje književnosti i knjiga, u koju su uključene Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Liechtenstein, Makedonija, Njemačka, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Švicarska.

akademija-art.hr

Vlado und Rajka Poljak Franjević lasen am TRADUKI Abend in Vaduz

. german

Traduki tagt in Vaduz

. german

217VADUZ - Regierungsrätin Aurelia Frick zeigte sich erfreut über die Anwesenheit der hochrangigen Delegation: "Für mich ist dieses Projekt einerseits eine Chance, deutschsprachige (und damit auch liechtensteinische Literatur) im Ausland bekannter zu machen. Auf der anderen Seite kann Literatur Brücken schlagen - Brücken zwischen Menschen und Völkern. Das Projekt 'Traduki' hat für mich einen einmaligen Brückencharakter."

Volksblatt.li

«Vaduz und ich lieben uns heimlich»

. german

219Artist-in-Residence Als Mitglied von «TRADUKI», einem Netzwerk für Literatur und Bücher, und auf Einladung des Kulturressorts arbeitet der Autor Dragan Aleksić im FL.

Volksblatt.li

Shtëpitë e shkrimtarëve në Evropën Juglindore takohen në Tiranë

. albanian

209 abcnewsNë vendet e Evropës Juglindore janë ngritur një pas një në vitet e fundit shtëpitë e shkrimtarit dhe të përkthyesve. Drejtuesit e tyre takohen për herë të parë në Tiranë për të përcaktuar aaxhendat vjetore dhe për të ndarë problemet që janë: qiratë e larta të apartamenteve dhe pasiviteti i qeverisjeve lokale

abcnews.al

Shtepite e shkrimtareve ne Evropen Juglindore takohen ne Tirane

. albanian

211 lajmeNë vendet e Evropës Juglindore janë ngritur një pas një në vitet e fundit shtëpitë e shkrimtarit dhe të përkthyesve. Drejtuesit e tyre takohen për herë të parë në Tiranë për të përcaktuar aaxhendat vjetore dhe për të ndarë problemet që janë: qiratë e larta të apartamenteve dhe pasiviteti i qeverisjeve lokale Një dhomë më vete dhe pak para mënjanë për të bërë letërsi.

lajme.shqiperia.com

Takimi Rajonal i Rezidencave të shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë, për herë të parë në Shqipëri

. albanian

212 sotTakimi i Shtëpive rezidenciale të Shkrimtarëve dhe Përkthyesve të Ballkanit, me pjesëmarrjen e  anëtarëve të rrjetit rezidencial zhvillohet këtë vit për herë të parë në vendin tonë.

sot.com.al

projektpartner

traduki partners 2014 d